Vítejte na oficiálních stránkách značky Aperol Česko

Pro vstup na tyto webové stránky, musíte mít zákonem daný věk pro konzumaci alkoholu.

Bitte bestätigen Sie, dass Sie das gesetzlich vorgeschriebene Alter für den Konsum von Alkohol haben.

Pěkně po italsku!

Pro toho, kdo by chtěl zakončit den v poklidu nebo hledá tip pro naladění atmosféry nevšedního večera, je italská tradice přesně to pravé: Aperitiv.

Při aperitivu se člověk setkává společně s přáteli a vychutnává si jeden nebo dva drinky spolu s malými chuťovkami, jako jsou olivy, chipsy, tramezzini nebo antipasti. Aperitiv se prý nejdřív objevil v Miláně a teď si razí cestu i k nám.

×
Der schnelle Aperitivo

Rychlý aperitiv

  • SchwierigkeitSnadné
  • Dauer10 Minuty
  • Personen4 Osoby

Přísady

1 sklenice oliv (černých nebo zelených)
1 balíček solených arašídů
1 balíček ořechů kešu
¼ tyčky salámu nahrubo nakrájené na kostičky
10 plátků prosciutta
1 sklenice kapar
100 g sýra nakrájeného na kostičky

Der schnelle Aperitivo

Příprava

Když to musí jít rychle, můžete servírovat prostě jen olivy a různé oříšky v pěkných mističkách. Ideálním průvodcem pro Aperol Spritz může být ale i talíř se salámem, prosciuttem, sýrem a kapari.


×
Pesto-Schnecken

Pestoví šneci

  • SchwierigkeitStřední
  • Dauer20 Minuty
  • Personen4 Osoby

Přísady

2 balení srolovaných plátů listového těsta
3 polévkové lžíce zeleného pesta
4 nožičky párků
50 g strouhaného sýra
2 polévkové lžíce rajského protlaku
1 polévková lžíce másla
1 polévková lžíce italských bylinek
2 vejce

Pesto-Schnecken

Příprava

Při přípravě pestových šneků potřete listové těsto pestem. Při tom na delší straně těsta nechte volný okraj široký asi 3 cm. Ten potřete vejcem a pak z této strany začněte rolovat. Roli potřete vejcem a nakrájejte na plátky silné 1 cm.

Při přípravě párků v županu rozpusťte máslo a smíchejte ho s rajským protlakem a bylinkami. Listové těsto potřete na delší straně rajčatovou směsí, položte na něj párky a posypte sýrem. Zbývající těsto potřete vejcem a následně srolujte. Nakrájejte na kousky široké 3 cm. Obojí nechte asi 15 minut upéct v horkovzdušné troubě při 180 °C dozlatova.


×
Bruschetta

Slaný koláč s šunkou

  • SchwierigkeitSnadné
  • Dauer50 Minuty
  • Personen4 Osoby

Přísady

1 kelímek Crème fraîche
1 kostka droždí
5 polévkových lžic vlažné vody
½ hrnku mléka
3 hrnky mouky
4 plátky šunky
2 cibule
sůl

Flammkuchen mit Schinken

Příprava

V míse smíchejte mouku, sůl, droždí a mléko. Přilijte vlažnou vodu a uhněťte těsto. Nechte 20 minut odpočinout. Těsto pak rozválejte a položte na pečicí plech. Potřete osolenou Crème fraîche a posypte kostičkami šunky a špeku a nakrájenou cibulí. Koláč pečte 30 minut při 180 °C.


×
Flammkuchen mit Schinken

Domácí chipsy z trouby

  • SchwierigkeitStřední
  • Dauer20 Minuty
  • Personen4 Osoby

Přísady

200 g zeleniny dle vlastního výběru
(brambory, sladké brambory, mrkev,
pastinák, červená řepa, ředkev, kadeřávek
olivový olej
koření

Hausgemachte Ofenchips

Příprava

Zeleninu omyjte a oloupejte. Nakrájejte ji škrabkou na chřest na tenké plátky. Trochu olivového oleje smíchejte v misce se solí nebo dle libosti s jinými kořením, např. s mletou paprikou, kari, tymiánem apod. Přidejte chipsy, obalte je ve směsi olivového oleje a poté je rovnoměrně rozložte na plech.

Zeleninové chipsy se pečou 20–40 minut při teplotě 140 °C. Troubu během pečení občas pootevřete.


×
Hausgemachte Ofenchips

Bruschetta
 

  • SchwierigkeitStřední
  • Dauer20 Minuty
  • Personen4 Osoby

Přísady

12 plátků ciabatty
4 stroužky najemno nakrájeného česneku
1 svazek nasekané bazalky
4 rajčata
sůl, pepř
olivový olej
balsamikový ocet

Bruschetta

Příprava

Rajčata nechte krátce povařit, oloupejte je, odstraňte jadérka a nakrájejte je na kostičky. Naložte je do česneku, bazalky, balzamikového dresinku a olivového oleje. Rajčatovou směs ochuťte solí a pepřem a nechte hodinu uležet. Pak ji nechte v sítku okapat. Ciabattu opečte při teplotě 200 °C a rajčatovou hmotu rozdělte na ještě teplé plátky ciabatty.


×
Geröstete Nüsse Sweet&Chilli

Opražené ořechy Sweet&Chilli

  • SchwierigkeitSnadné
  • Dauer10 Minuty
  • Personen4 Osoby

Přísady

1 balení směsi ořechů pistácie, pekanové ořechy, kešu, mandle, lískové oříšky
25 g másla
1 polévková lžíce medu
1 čajová lžička hnědého cukru
1 špetka mletého kmínu
1 špetka mleté papriky
sůl

Geröstete Nüsse Sweet&Chilli

Příprava

Ořechy opékejte asi 3 minuty na pánvi. Postupně přidávejte máslo, cukr, koření a med. Cukr nechte rozpustit a neustále míchejte, dokud nezkaramelizuje. Sundejte pánev z plotýnky a směs pokládejte po lžících na plech. Posypte solí a nechte vychladnout. Podávejte v míse.


×
Käsestangen-Twists

Sýrové kroucené tyčinky
 

  • SchwierigkeitStřední
  • Dauer20 Minuty
  • Personen4 Osoby

Přísady

1 balíček listového těsta
100 g strouhané goudy
50 g strouhaného parmazánu
1 vejce

Käsestangen-Twists

Příprava

Listové těsto rozválejte, polovinu posypte sýrem a přikryjte prázdnou polovinou. Poté těsto lehce přitlačte a nakrájejte na tenké proužky. Každý proužek zhruba 3–4krát zatočte, položte na pečicí plech a potřete rozšlehaným vejcem. Sýrové tyčinky pečte v předehřáté troubě asi 12–15 min dozlatova.